SİZ KENDİNİZİ NE KADAR TANIYORSUNUZ ?


                    Bir insan her şeyden, herkesten önce kendini bilmeli, kendini tanımalı. Sorulması gereken en önemli soru bu aslında. Siz kendinizi ne kadar tanıyorsunuz ?
Bir an olsun oturup düşündünüz mü ben bu hayattan ne istiyorum diye ?

Bir an olsun o ne yapmış, bu ne giymiş, bende öyle olmak istiyorum demek yerine ben nasıl biriyim acaba diye kendi içinize döndünüz mü ? İnsanlar hep birbirine benzemeye çalışırken siz kendiniz olmayı denediniz mi hiç ? Farklı olmaktan korkmuyorsanız denemişsinizdir. Ama toplumda farklı olanlar her zaman dışlandığı için ve yanlış kabul edildiği için insanlar farklı olmak yerine hep aynı olmayı farkında olmadan seçiyorlar. Ama farklı olanlara da imrenmekten kendilerini alamıyorlar. Mesela mavi saç modası nasıl başladı dersiniz ? Bir kişi farklı olmayı seçti. Kendi olmayı ve kendi zevkine göre saçını boyamayı seçti. Diğer herkeste onun gibi olmayı istedi. Aslında farklı olmaktan korktuğunuz için kendiniz olamazken aynı zamanda farklı kişileri taklit ettiğiniz için de kendiniz olamıyorsunuz. Peki her şeyi bırakın bir kenara siz neyi seviyorsunuz, siz ne yapmak istiyorsunuz, bunları düşünün. İnsanların ne düşüneceğini umursamayın. Kendiniz beğendiğiniz için saçınızı boyatın. Eğer siz beğendiyseniz insanların ne düşündüğü kimin umurunda. Siz değerlisiniz. Kendinizi kendinize kanıtlamayı başardığınız zaman insanları umursamamaya başlarsınız. Çünkü siz kendinizi bilirseniz insanların sizin hakkında ne düşündüğü sizi ilgilendirmeyecektir. Siz neler yapabileceklerinizin  sınırlarını zorlarken arkanızdan ‘yapamazsın’ deseler ne olur ki, siz kendinizi biliyorsanız! Kendinize güvenin, kendinize inanın ve kendinizi sevin. Bütün farklılıklarınızı sevin çünkü sizden sadece bir tane var, özel olmak yerine neden herkes gibi olmayı seçesiniz ki ?  Kimse kimse gibi olamaz ve kimse kimsenin yerine geçemez. Her insan uçsuz bucaksız bir deniz ve insanlar kendilerini keşfetmedikleri sürece her zaman başkalarına imrenerek yaşamaya mahkum kalacaklar. İmrenmek yerine imrenilecek bir insan olmanın tek yolu ise kendiniz gibi olmak. Kendinizi sevmek ve değer vermek. Unutmayın, kendini sevmeyen insan kimseyi sevemez; kendine değer vermeyen insan hiç kimseye değer veremez; kendini tanımayan insan hiç kimseyi tanıyamaz ve kendini bilmeyen bu hayatta hiç bir şeyi bilemez.  Bir tek hayatınız var, onu da kendiniz gibi yaşamayacaksanız siz yaşamış olur musunuz ?
                                                                                    MRS PROFESSOR

Yorumlar

  1. Kesinlikle size hak veriyorum insan kendisi gibi olmalı. Aklıma Mevlananın ünlü sözü geldi. '' Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol. '' ama şuanki nesil Tv 'de veya youtube takip ettiği kişi kim ise ona özeniyor. Kendi benliğini bırakıyor haytan olduğu kişinin kalıbına bürünüyor. Bunun en büyük sebeplari arasında eğim var. Eğitimin ilk basamağıda aile olduğu için konu çekirdek aileye kadar iniyor yani anne ve babaya kadar. Anne ve Baba ne kadar eğitimli ve bilinçli olursa çocuğuda o kadar özgüvenli ve üretken bir birey olarak yetişir. İşte o zaman hem kendine hem çevresine hemde ülkesine yararlı bir birey olur. Biraz uzun bir yorum oldu ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedikleriniz kesinlikle günümüz toplumunu net bir şekilde tanımlıyor. Çocuk yetiştirmek bir nesili, bir toplumu yetiştirmektir. Önce anne baba eğitimli olmalı ki sonra çocukları yetiştirebilsin ve o çocuklarda gelecekte anne baba olduğunda aynı eğitimle kendi çocuklarını yetiştirebilsinler. Değerli yorumuz için çok teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  2. Bir an olsun oturup düşündünüz mü ben bu hayattan ne istiyorum diye ?
    Ben kimim, neyim, niçin varım, nereden geldim, nereye gidiyorum?
    http://bredaholland.blogspot.com/2018/06/ben-kimim-neyim-nicin-varm-nereden.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğunuza en kısa zamanda göz atacağım.. :)

      Sil
  3. Günümüzde kendi gibi ol(a)mayan bir sürü insan mevcut. Daha çok düşünen,üreten ve kendi gibi yaşayan, davranan insanlar olmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle...
      Hepimiz çok özeliz ve bizi özel yapan farklılıklarımız. Kendimiz olmaktan vazgeçmediğimiz sürece gerçekten varız.
      Değerli yorumun için çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  4. Herkes bir şeylerden şikayet ediyor. Hiç şüphesiz başımıza gelenler, “kendi ellerimizle işlediklerimiz yüzündendir.”
    insan kendi içerisine baktıkça derinleşir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=661948644256540&id=100013242319421

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

0/0 NEDEN TANIMSIZDIR ?

KİTAP ÖNERİSİ - Franz Kafka- DÖNÜŞÜM

KARANLIK MADDEYİ İLK KEŞFEDEN BİLİM İNSANI - VERA RUBİN -