BÜYÜK DÜŞÜNMEYİ DÜŞÜN !

büyük düşün ile ilgili görsel sonucu
               
      Büyük işler başarmanın yolu büyük düşünmekten geçiyor. insanların çoğu büyük düşünmenin "gerçekçi olmamak" olduğunu zannediyor ve yapamayacakları şeylerle uğraşmak yerine daha küçük ve yapabileceklerini düşündüğü şeyleri yapmayı tercih ediyor. Bu yüzden potansiyellerinin farkına hiç varamamış, kendine yeteri kadar güvenmeyen, hiç olmayan sınırları kendi kafasında yaratan ve kendini o sınırlara hapseden çokça insan görüyoruz çevremizde. Peki, neden büyük düşünmekten korkuyor, kendimizi kısıtlıyor ve başaramayacağımızı düşünüyoruz ?

Çünkü başaramayacağımıza inandırılıyoruz. Çevresel koşullar biz farkında olsak da olmasak da bizi buna inandırıyor. Yaşam koşulları, yaşamımızı devam ettirebilmemiz için kurulmuş olan bu düzen bizi büyük düşünmekten, risk almaktan, meraklarımızın ve isteklerimizin peşinden koşmaktan alıkoyuyor. Bu büyük düşüncelerin gerçekliğe aykırı olduğu bize aşılanırken diğer bir yandan bu sınırları aşmış, büyük düşünmüş ve başarmış insanları tebrik etmeyi öğreniyoruz. Peki, biz neden o insanlardan biri olmayalım ?

Tabi ki olabiliriz. Güç ve potansiyel hepimizin içerisinde mevcut.Tek yapmamız gereken dışarıdaki seslere değil kendi içimizdeki seslere kulak vermek, kendimizi dinlemek, ne yapmak istediğimize karar vermek ve hayata geçirmek için bir adım atmak...

Bir tane hayatımız var. Öyle veya böyle bu hayatlarımız bir gün son bulacak. İşte burada önemli olan husus şurası; biz bu hayata dair para kazanmaktan ve hayatımızı sürdürmeye çalışmaktan başka ne yaptık, çevremize, dünyaya, insanlığa ne bıraktık, hayatımızın anlamı ve amacı neydi ?

Bu anlamı bulmak, sizin elinizde. Çünkü hepimizin hayatı çok değerli ve değerli olan her şeyin bir anlamı var. Ve önemli olan da o anlamı bulmak...

Hayatınızı ertelemeyin, bu gününüzü ertelemeyin, potansiyelinizi farkedin, kendinizi keşfedin ve en önemlisi kendinizi sakın küçümsemeyin.Bir kelebeğin kanat çırpışı dünyanın bir tarafında fırtınalara sebep olabiliyorsa , bir insanın herhangi bir konuda vereceği karar veya ufacık bir eylem her şeyi değiştirebilir. En başta da kendi hayatlarınızı bambaşka bir hale getirebilir.

Eksiklerinizi bilin ve bu eksiklikleri kapatmak için çalışın. Yapmak istediklerinizi yapmaktan sizi alıkoyan şeyleri düşünün ve bunlara bir çözüm üretin. İnsanların en büyük özelliklerinden biri düşünmekse ikincisi de üretmektir. Her ne kadar tüketmek üretkenliğimizin önüne geçse de üretkenlik insanın içinde ve doğasında var. Bu yönünüzü daha çok kullanmaya çalışırsanız kendini hayatlarınızı istediğiniz gibi şekillendirebileceğinize şüpheniz olmasın.

Küçük başlayın, büyük düşünün.
Steve Jobs

Kendinizi derinlemesine keşfedebilmeniz dileğiyle...

Mrs Professor

Yorumlar

  1. Büyük işler başarmanın yolu büyük düşünmekten geçiyor. Evet, büyük düşünmekten bahsediyorum, çünkü insanların çoğu büyük düşünmenin gerçekçi olmamak olduğunu zannediyor ve yapamayacakları şeylerle uğraşmak yerine daha küçük ve yapabileceklerini düşündüğü şeyleri yapmayı seçiyorlar.Bu yüzden potansiyellerinin farkına hiç varamayan, kendine yeteri kadar güvenmeyen, hiç olmayan sınırları kendi kafasında yaratan ve kendini o sınırlara hapseden insanları çokça görüyoruz çevremizde. Peki, neden büyük düşünmekten korkuyoruz ? Neden kendimizi kısıtlıyor ve başaramayacağımızı düşünüyoruz ?
    Çünkü başaramayacağımıza inandırılıyoruz. Çevresel koşullar biz farkında olsak da olmasak da bizi buna inandırıyor. Yaşam koşulları, yaşamımızı devam ettirebilmemiz için kurulmuş olan bu düzen bizi büyük düşünmekten, risk almaktan, meraklarımızın ve isteklerimizin peşinden koşmaktan alıkoyuyor. Bu büyük düşüncelerin gerçekliğe aykırı olduğunu bize aşılarken, diğer bir yandan bu sınırları aşmış, büyük düşünmüş ve başarmış insanları da tebrik etmeyi öğretiyor bize. Peki, biz neden o insanlardan biri olmayalım ?
    http://bredaholland.blogspot.com/2017/11/sizin-hedefiniz-daha-buyuk-olmal.html

    Bu anlamı bulmak, sizin elinizde. Çünkü hepimizin hayatı çok değerli ve değerli olan her şeyin bir anlamı var. Ve önemli olan da o anlamı bulmak...
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.com/2018/05/eleman-araniyordolgun-ucretmaas.html
    ***

    YanıtlaSil
  2. Şuan öyle bir topluma geldik ki insanlarımız düşünmeye üşenir hale geldi. Siz bu durumu çok net bir şekilde dile getirip ortaya koymuşsunuz. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Herkes bir şeylerden şikayet ediyor. Hiç şüphesiz başımıza gelenler, “kendi ellerimizle işlediklerimiz yüzündendir.”
    insan kendi içerisine baktıkça derinleşir.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=661948644256540&id=100013242319421

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

0/0 NEDEN TANIMSIZDIR ?

KİTAP ÖNERİSİ - Franz Kafka- DÖNÜŞÜM

KARANLIK MADDEYİ İLK KEŞFEDEN BİLİM İNSANI - VERA RUBİN -