CEP TELEFONU KULLANICILARININ YAPMAMASI GEREKEN 5 KUSURLU HAREKET

     Cep telefonları düzenli elektromanyetik dalga yayan cihazlardır. Halk ,diliyle cep telefonlarının yaymış olduğu radyasyon, insanların yapmış olduğu bazı yanlış davranışlar yüzünden daha tehlikeli hale gelmiştir. Bu yüzden aşağıda Cep telefonu kullananların yapmaması gereken 5 kusurlu hareketi yazdım.

1 )  Cep telefonlarınızı kalbinizin üzerinde (gömlek ve ceket cepleri) taşımayınız. Özellikle kalp hastası olan insanlar için son derece tehlikelidir. Kalp ritmini olumsuz etkiler.

2 )  Cep telefonlarınızı uyurken baş ucunuzda veya yastığınızın altında bulundurmayınız. Mümkünse telefonunuzu kapalı tutmanızda fayda var. Ayrıca telefonun kapanması, telefonunuzun kendisini güncellemesine ve dinlenmesine de yardımcı olur. 

3 )  Cep Telefonlarınızı metro, otobüs..vs gibi yolculuklarda sürekli olarak elinizde tutmanız sinir sisteminizi olumsuz etkiler. Telefonlarınız çantanıza koymanızda fayda var.

4 ) Cep telefonlarınızı küçük çocukların ve bebeklerin eline vermeyiniz. Bir çok anne baba çocuklarını susturmak için  cep telefonlarını çocukların eline oyuncak olarak veriyor. Bunun ne kadar yanlış bir davranış olduğunu hatırlatmak istedim..

5 )  Telefon görüşmelerinizi çok fazla uzun tutmayın. Telefonunuzun uzun süre kulağınızla temas etmesi beyini olumsuz yönde etkiler. Yapılan araştırmalara göre kulaklık kullanmadan yapılan uzun telefon konuşmaları beyinde tümör riskini artırmaktadır. Bu yüzden yarım saatten fazla telefon görüşmesi yapmamanızda fayda var. Ve  telefon  görüşmelerinde kulaklık kullanmayı ihmal etmeyin!

EKSTRA : Telefonunuza ait olmayan şarj cihazları ile şarj etmeyiniz. Basit gibi görünse de telefonunuza ait olmayan başka bir şarj cihazı kullanmak cep telefonunuzun patlamasına yol açabilir..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

0/0 NEDEN TANIMSIZDIR ?

KİTAP ÖNERİSİ - Franz Kafka- DÖNÜŞÜM

KARANLIK MADDEYİ İLK KEŞFEDEN BİLİM İNSANI - VERA RUBİN -