KALİTELİ UYKU UYUMANIN 11 SIRRI !!!

    Her insanın kaliteli bir yaşam ve verimli bir gün geçirmesi için kaliteli bir uykuya ihtiyacı vardır. Kaliteli bir uyku için yapılması gereken on bir maddeyi sizler için sıraladık. İşte uykudan önce yapılması gerekenler:

1) Yatak odanızı veya uyuyacağınız mekanı, uyumadan yarım saat önce havalandırın. Havalandırılmış bir oda size rahat bir uyku getirecektir..

2) Odanızın tamamen karanlık olduğundan emin olun. Çünkü vücudumuz için gerekli ve büyük bir önem taşıyan melatonin hormonu karanlıkta salgılanmaktadır. Bu yüzden uyuyacağınız ortamın yeterince karanlık olması gerekmektedir.

3) Uyumadan yarım saat önce telefon, bilgisayar, televizyon gibi beyaz ışık yayan cihazları kullanmayı bırakın. Çünkü beyaz ışık gözü yorar ve uykuya geçmekte zorluk çekmenize neden olur.
Mümkünse odanızın ışığın şiddetini düşürebilirsiniz. Loş bir ortam uykunuzun gelmesine yardımcı olacaktır.

4) Uyumadan  iki saat önce;  kafein, çay gibi uyarıcı maddeler içeren içecekleri tüketmeyi bırakın.
Süt iyi bir tercih olabilir..

5) Uyumadan önce ağız ve cilt temizliğinizi yapmanız sizi rahatlatacak ve bir ferahlık hissi verecektir. Mutlaka uyumadan önce dişlerinizi fırçalamayı ve cilt temizliğinizi ihmal etmeyin..

6) Her insan mutlaka günde 8 saat uyku uyumalıdır ve saat 21:00-03.00 arasındaki gece uykusu vücudun kendisini yenilemesi ve toparlaması için ve biyolojik faaliyetlerin  gerçekleşmesi için en önemli kritik zaman dilimidir.

7) Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyumanız çok önemlidir. Böylece Vücudunuz bu duruma alışacak ve biyolojik saatiniz bu şekilde çalışmaya başlayacak.

8) Akşam yemeğinizi uyumadan 2-3 saat önce yiyin. Uyku zamanınızdan 1 - 1,5 saat  önce yemek yemekten kaçının.

9) Yemekten sonra akşam yürüşlerine çıkmak sindiriminize yardımcı olacağından kaliteli bir uyku uyumanıza büyük katkı sağlayacaktır.

10) Uyumadan yarım saat önce cep telefonlarınızı kapatmanız da size kaliteli bir uyku getirecektir. Gece uykunuzun gelen bir arama ile bölünmesi uyku kalitenizi fazlasıyla bozacaktır.

11) Oda sıcaklığınızı size en uygun şekilde ayarlayın. Uyuyacağınız oda ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır. Kendiniz için oda sıcaklığınızı en iyi şekilde belirleyiniz.

EKSTRA : Uyumadan önce ılık bir duş almak, rahat ve kaliteli bir uyku geçirmenizin anahtarı olabilir..


Mr and Mrs Professor...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

0/0 NEDEN TANIMSIZDIR ?

KİTAP ÖNERİSİ - Franz Kafka- DÖNÜŞÜM

KARANLIK MADDEYİ İLK KEŞFEDEN BİLİM İNSANI - VERA RUBİN -